AMB EL COTXE fins a…
El búnquer del Carmel, un altre mirador de Barcelona
 
Aquest CAT de Setmana AMB EL COTXE no té perdua perquè el Búnquer del Carmel es troba al mig de la ciutat de Barcelona. S’hi pot arribar a peu, (això sí, fareu cames perquè puja dret), en transport públic (Bus 119 i V27)  o bé en cotxe particular. Si és aquest últim cas, no us caldrà cap 4×4 però enfilareu algun carrer en primera… i trobar aparcament tampoc és fàcil. El prestigiós equip del CAT de Setmana en dona fe. I també dona fe que les vistes s’ho valen. L’angle de visió no és l’habitual de les estampes barcelonines, i la petita història del búnquer i els seus usos (i desusos) posteriors tampoc.Maig 2019
 
El Búnquer es troba al cim del Turó de la Rovira, a una alçada de 260 metres. Per sota hi passa el famós túnel que porta el mateix nom, i que una vegada es va haver d’aturar al trànsit perquè uns flipats hi van entrar a peu per caçar-hi Pokemons. A vista d’ocell/drone/insecte hormonat, el bunquer té aquest aspecte (imatge ortofoto de l’ICGC  de 2018):
L’entorn més immediat, reservat al transport públic i als cotxes dels veïns discorre entre casetes i alguna antiga torre de finals del XIX, quan pujar aquí a dalt era un luxe de descans per als més rics. Just abans d’arribar al capdamunt ja es veuen grans estampes, com aquesta de sota que ens mostra com la torre central de la Sagrada Família ja és gairebé tant alta com les torres que l’envolten. La foto, prèvia a la frenada d’obres provocada per la Covid-19.
Quan es va fer aquest CAT de Setmana (abril 2019) algunes casetes hi tenien cartells denunciant que l’ajuntament els vol fer fora per reordenar l’espai. En tot cas, un cop a dalt (no té perdua) descobrireu que les runes del búnquer són això (runes) i també hi trobareu uns plafons explicatius del que havia estat aquest espai de defensa militar (a banda d’altres usos més antics).
En tot cas, passejar-se per aquest antic búnquer permet tenir vistes de 360 graus de la ciutat.

 

😺 Mirant cap a mar…
Vistes (Zona Sagrada Família i Glòries) amb gent fent el badoc sobre la base de canó del flanc esquerra
Vistes (Zona Eixample esquerra, Montjuïc, Diagonal) amb gent fent el badoc sobre la base de canó del flanc dret
😺 i també mirant cap a muntanya…
Vistes de Vilapiscina, Horta o Guineueta, des de la Vessant Nord-Est. Al fons, Collserola
Si en voleu més detalls, en podeu trobar aquí, a la Pàgina web del museu d’història de Barcelona i també a la guia en PDF del Centre del Turó de la Rovira. El fet que cada cop tingui més visitants (Deu n’hi do els guiris que hi pugen, o si més no hi pujaven abans de la Covid-19) fa que també hi hagi més “botellon”, cosa que té els veïns un punt infernalitzats.

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Ets el visitant número: 52
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on telegram

Per Collserola pel pantà de Vallvidrera i el museu Verdaguer? Of course

Un excel·lent CAT de Setmana AMB EL COTXE? També per BCN? Valens!

Un altre mirador de Barcelona? El passeig de les Aigües? OK!

CAT de Setmana és guai, i ho saps...


Barcelona fosquejant

CAT de Setmana pel Passeig de les Aigües